Wist u dat de gemiddelde matras zes tot tien jaar meegaat? Binnenvering en hybride spiraalmatrassen hebben de laagste levensduur van ongeveer zes tot zeven jaar. Terwijl latex- en traagschuimmatrassen tien tot vijftien jaar meegaan.
Omdat u nog vele jaren op dezelfde matras zal slapen, is het belangrijk dat deze zo schoon en hygiënisch mogelijk blijft. Zowel vocht als bacteriën kunnen de interne structuur van een matras vernietigen, wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen en extra vervangingskosten.
Natuurlijk zijn er altijd manieren om de levensduur van uw matras te verlengen, waaronder het gebruik van een hoogwaardige, milieuvriendelijke matrasbeschermer. Laten we eens kijken naar de voordelen van een matrasbeschermer voor uw bed, lichaam en het milieu.
- Beschermt uw investering
Matrassen kunnen zwaar op de portemonnee drukken, dus het is heel verstandig om uw investering zo veel mogelijk te beschermen. Veel matrassen worden geleverd met garanties, die kunnen vervallen als uw matras bevlekt, beschadigd of overmatig vuil wordt.
De eenvoudigste manier om uw investering te beschermen is investeren in een matrasbeschermer van hoge kwaliteit. In het verleden waren matrasbeschermers oncomfortabel en gemaakt van synthetische materialen. Dit resulteerde in een schone matras maar een oncomfortabele nachtrust. Niet ideaal voor een gelukkig en gezond leven.
- Goed voor het milieu
Afhankelijk van het type matras dat u heeft, kunnen veel van de interne componenten niet gerecycled worden. Dit kan ertoe leiden dat uw matras als afval wordt verbrand of op een stortplaats wordt gegooid, waar het meer dan 500 jaar kan liggen om te worden afgebroken. Dat is natuurlijk niet goed voor het milieu of voor veel van de kwetsbare ecosystemen op aarde.
Helaas moeten slecht onderhouden matrassen vaker worden weggegooid dan goed beschermde, wat alleen maar bijdraagt aan het probleem. Matrasbeschermers kunnen u helpen uw matras langer te behouden, maar niet alle beschermers zijn gelijk. Sommige zijn gemaakt van milieuonvriendelijke materialen, waardoor ze niet geschikt zijn voor recycling of compostering.
- Verbetert de matras hygiëne
Terwijl de meeste mensen hun beddengoed schoon houden, zien ze vaak het belang van matras hygiëne over het hoofd. We brengen gemiddeld 8 tot 10 uur per dag in bed door. Dit maakt matrassen een van de meest gebruikte objecten in huis. Helaas betekent dit ook dat we waarschijnlijk niet de enigen zijn die in bed liggen.
- Matrasbeschermers helpen allergieën voorkomen
Uw matras kan gastheer zijn voor verschillende allergenen. Twee van de meest voorkomende zijn bedwantsen en huisstofmijten, die beiden graag hun intrek nemen in matras, naden, hoeken en spleten. Tussen 1999 en 2006 steeg het aantal bedwantsen met maar liefst 4.500%.
Naast ongemakkelijke en onaantrekkelijke beten kunnen bedwantsen en mijten nog veel meer nadelige gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid. Van het veroorzaken van astma-aanvallen tot het ontwikkelen van dermatitis, een onbeschermd matras kan een toevluchtsoord voor hen worden.